“KİTAP GEZGİNİ”İLE YOLCULUK: ORTAOKULDAN LİSEYE GEÇİŞ TÖRENİ 13.06.2024

Bu yıl Türkçe dersinde, öğrencilerimiz "Hepimiz birer kitap gezginiyiz. Kitaplar; hayal gücümüzü, yaratıcılığımızı geliştirmemize yardımcı oluyor." diyerek farklı dünyalara yolculuk yaptılar. Ortaokula veda ederken, Mechthild Glaser’in "Kitap Gezgini" adlı eseriyle liseye geçiş töreni için hazırlandılar. Bu kitaptan ilham alarak analiz, metin üretme ve sunum becerilerini geliştirdiler. Son olarak, "Liseye Geçiş Töreni" metnini bu eserden esinlenerek hazırlayıp, öğretmenleri ile sahne dekorlarını tasarladılar. Öğrencilerimiz Kitap Gezgini'ndeki öğretileri hayatın her alanına uygulayabileceklerini fark ettiler. Ortaya çıkardıkları metni, ortaokul yıllarında edindikleri bireysel deneyimlerle birleştirerek gururla sahnelediler. Gözümüzün önünde büyüyen çocuklarımıza başarılı ve mutluluk dolu bir lise yaşamı diliyoruz. Yeni dönemde de kitaplarla dolu başka maceralara atılmalarını ve her zaman öğrenmeye açık olmalarını umut ediyoruz.