LİSE ÖĞRENCİLERİNE “CİNSEL GELİŞİM” EĞİTİMİ 05.03.2019

Lise Rehberlik Birimi öğrenci eğitimlerinden biri olan “Cinsel Gelişim” eğitimi, 5 mart 2019 Salı günü gerçekleştirildi. Uzman psikoterapist, Transaksiyonel Analiz Uygulayıcısı, Psikolog Hülya Üstel Eleviş’in konuşmacı olduğu eğitimde, konu “Büyümek ve Sorumluluk Almak” başlığıyla anlatıldı. Eğitimde, cinsel gelişim sosyal, fiziksel, duygusal ve hukuksal boyutlarıyla ele alındı. Eleviş, konuşmasında gençlere bu konudaki merakın, doğru kaynaklardan alınması, internetteki bilgi kirliliğine güvenilmemesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat çeken Eleviş, “internette paylaştığınız her bir kare, bir iz bırakmaktır. Ne zaman ne şekilde karşınıza çıkacağını bilemezsiniz.” uyarısında bulundu. Eğitim öğrencilerin soruları ve katılımlarıyla sona erdi.