19 MAYIS: ÖZGÜRLÜĞÜN VE GENÇLİĞİN BAYRAMI 19.05.2024

19 Mayıs, Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı, çökmüş ve tükenmiş bir milletin küllerinden yeniden doğduğu tarihi bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, özgürlük ateşinin yakıldığı bugün, Türk gençleri için bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, gençlerin bayramı ve ulusal egemenliğimizi kutladığımız bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız emaneti gelecek nesillere aktarma sorumluluğunun vurgulandığı bu özel gün, hepimiz için büyük bir anlam taşır. Bu yıl, 105. kez kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, 11. sınıf öğrencilerimiz etkinliklerde önemli görevler üstlendiler. Hepimizin gözleri dolarak ve büyük bir gururla izlediği törende, gençlerimiz Atatürk’e seslenerek "Ne senden vazgeçeriz ne de eserinden." dediler. Bu sözleriyle, Atatürk'ün mirasına olan bağlılıklarını ve onu geleceğe taşıma kararlılıklarını bir kez daha ifade ettiler.