3. SINIFLARIMIZDAN YARATICI BİTKİ PROJESİ 03.05.2024

Öğrencilerimiz, ünitelerindeki "Bitkiler insanlar ve diğer canlılar için yaşam kaynaklarından biridir." ana fikri etrafında kapsamlı bir proje çalışması gerçekleştirdiler. Sorgulama basamaklarını kullanarak, bitkilerin diğer canlılara faydaları, ekosistemdeki yeri ve bitkilerin sürdürülebilir bir hayattaki rolü gibi konuları içeren çeşitli etkinlikler düzenlediler. Projede, öğrencilerimiz bitkilerin kullanım alanlarına odaklanarak ilgi ve istekleri doğrultusunda araştırmalar yaptılar ve sunumlar hazırladılar. Okulumuzun bahçesine bitkiler ekip yetiştirme süreçlerini yakından takip ederek bitki bakımı, yaşam döngüsü, doğal yaşam alanları, bitki çeşitliliği ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazandılar. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz, bitkilerin canlıların hayatındaki önemini ve sürdürülebilirlik adına neler yapabileceklerini öğrenme fırsatı buldular.