CİNSEL GELİŞİM EĞİTİMİ 27.03.2018

27 Mart 2018’de ilkokul velilerimize yönelik Cinsel Gelişim Eğitimi düzenlendi. Rehberlik Birimi tarafından, öğrencilerle yapılan Cinsel Gelişim Derslerinin içeriği hakkında bilgi verilen toplantıda, ortak dil kullanmanın önemi üzerinde özellikle duruldu. Cinsel Gelişim Eğitiminde, kadın ve erkek cinsiyetine özgü özellikler, özel bölgeler, bunların bilimsel adları, bebek oluşumu ve doğumu üzerinde duruldu. Yaş düzeyine uygun hangi terminoloji ve yaklaşımla öğrencilere aktarıldığı velilerimizle paylaşıldı. 4. Sınıf öğrencilerimizle bu içeriğe ek olarak, ergenlik dönemi, bu dönemde kadın ve erkek bedenindeki değişimlerin nasıl öğretildiği ve çocuklarından gelecek sorulara velilerimizin nasıl cevap verebileceği konularında bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Özelikle tüm seviyelerde “mahremiyet” kavramının nasıl uygun şekilde öğretileceğinin yöntemi, önemi ve gerekliliğini paylaşıldı. Katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.